DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten heeft 70 miljoen euro in kas: „Nodig voor onder andere gemeentehuis”

Gemeente Dronten heeft 70 miljoen euro in kas: „Nodig voor onder andere gemeentehuis”
Wethouder Ton van Amerongen (VVD)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het gaat financieel nog steeds goed met de gemeente Dronten, vertelde wethouder Ton van Amerongen vanmorgen bij de presentatie van de begroting voor 2019. Er zit 70 miljoen euro in kas. „Maar dat hebben we denk ik de komende jaren hard nodig voor een aantal investeringen, bijvoorbeeld de renovatie van het gemeentehuis”, voegde de wethouder er meteen aan toe.

De gemeente heeft nog niets bekend gemaakt over de plannen voor de verbouwing van het gemeentehuis. Uit alle stukken en uitspraken blijkt echter, dat het rigoureus aangepakt gaat worden, ondanks dat de bevolking en de grootste coalitiepartij VVD dat niet zien zitten.

Dekking vanuit de reserve

„De raad moet er nog een besluit over nemen”, zei VVD-wethouder Van Amerongen vanmorgen bij de presentatie van de cijfers, „Maar voor de investering hebben we in ieder geval dekking vanuit de reserve.” Eerder deze maand kondigden B en W aan dat de gemeenteraad zich vóór de jaarwisseling gaat buigen over financiële consequenties van de verbouwing.

Begroting keurig sluitend

„De begroting is weer keurig sluitend, zelfs met een positief saldo van 1 miljoen euro voor 2019”, zei de wethouder verder over de begroting, „De vermogenspositie is na de jaarrekening van 2017 weer fors verbeterd. We zitten nu op 70 miljoen euro vrij besteedbare reserves.”

In de cijfers is al het nieuwe beleid verwerkt, waarover de gemeenteraad beslissingen heeft genomen. Wel maakt Van Amerongen een voorbehoud als het gaat om de bijdragen uit het Rijk. Hij verwacht op korte termijn nieuws uit Den Haag over wat de miljoenennota betekent voor de gemeente Dronten.