Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente Dronten gaat strijd aan met wegwerpplastic: „Waar is wethouder bang voor?”

Gemeente Dronten gaat strijd aan met wegwerpplastic: „Waar is wethouder bang voor?”

DRONTEN - Moet de gemeente Dronten alle wegwerpplastic verbannen? Of is het genoeg als de gemeente daartoe een serieuze poging onderneemt? De gemeenteraad koos donderdag voor het laatste.

CDA, GroenLinks en PvdA kwamen met een voorstel àlle wegwerpplastic binnen een jaar te verbannen uit de gemeentelijke organisatie. Ook bij het verlenen van vergunningen en subsidies zou de gemeente moeten eisen dat er geen wegwerpplastic wordt gebruikt.

Uitdaging aangaan

„Als het helemaal niet meer mag, weet ik niet of dat wettelijk en praktisch mogelijk is”, reageerde wethouder Ton van Amerongen (VVD). „Waar is de wethouder bang voor?”, vroeg Siert Jan Lap (CDA) zich af, „Waarom wilt u deze uitdaging niet aangaan?”

Op aandringen van een aantal andere fracties besloot Lap zijn voorstel toch enigszins af te zwakken. Die verspoelde motie werd vervolgens door de raad unaniem aangenomen.

Wethouder Van Amerongen gaat zijn huiswerk doen. „We willen voortvarend aan de slag gaan met het reduceren van wegwerpplastic”, zei hij toe.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo