Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente bereidt zich alweer voor op eikenprocessierups: „We hebben 1.600 eiken…”

Gemeente bereidt zich alweer voor op eikenprocessierups: „We hebben 1.600 eiken…”
Eikenprocessierups
Foto: J Wberg

DRONTEN - De gemeente Dronten moet er misschien over nadenken om het aantal eiken terug te brengen. Op die manier kan ook de overlast van de eikenprocessierups worden teruggebracht. „Maar we hebben 1.600 eiken, dus dat is best een operatie”, zei wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) vanavond.

Het was Barry Hoogezand (VVD) die het onderwerp ter sprake bracht. Hij verwacht door de zachte winter een nog grotere overlast van de eikenprocessierups dan vorig jaar.

Volgens wethouder Siepel zijn vooral de weersomstandigheden in maart en april bepalend voor de overlast door de rups: „Maar dat de plaag zich weer gaat aandienen is evident.”

Natuurlijke vijanden

Die plaag moet worden bestreden met het terugbrengen van het aantal eiken, natuurlijke vijanden en biodiversiteit. Daarnaast wordt er ook dit jaar waar nodig preventief gespoten en wordt de rups actief bestreden als er sprake is van overlast: „Daarover hebben we contracten met aannemers.”

In antwoord op vragen van Suzanne Stoop (PvdA) zei de wethouder dat er gewerkt wordt aan een kaart op de gemeentelijke website, zodat iedereen kan zien waar eiken staan.

Siepel voegde er aan toe dat er kosten aan verbonden zijn: „Dat betekent dat we andere keuzes moeten maken over bomen- en bosbeheer.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo