DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Geen info van B en W over schadeclaims vliegveld Lelystad: „Wij zijn geen actiegroep”

Geen info van B en W over schadeclaims vliegveld Lelystad: „Wij zijn geen actiegroep”
Wethouder Irene Korting (VVD).
Foto: ©maartenheijenk
Redactie: M.H.

DRONTEN - B en W van de gemeente Dronten gaan de inwoners niet informeren over de procedures met betrekking tot schadeclaims rond vliegveld Lelystad. „Wij zijn een overheidsorgaan en geen actiegroep”, zei VVD-wethouder Irene Korting vanavond in antwoord op vragen van Paul Vermast (GroenLinks).

Na 1 april is het niet meer mogelijk een schadeclaim in te dienen voor Lelystad Airport. Mensen die een vergoeding willen, moeten een zogenaamde ‘stuitingsbrief’ sturen. Gemeenten als Heerde en Hattem ondersteunen hun inwoners daarbij. Vermast vroeg of Dronten dat ook wil doen.

Géén hulp

Wethouder Korting wees erop dat er op het oude land ook gemeenten zijn die géén hulp bieden. Zelf is zij dat eveneens niet van plan: „Wij zien dit niet als onze rol. Het gaat om een besluit van de rijksoverheid en zo moeten collega-overheden niet met elkaar omgaan.”

„Een teleurstellende reactie, al komt het ook niet helemaal onverwacht”, antwoordde Paul Vermast. Hij vindt dat het college moet opkomen voor de belangen van haar inwoners: „Maar daarin verschillen wij van opvatting.”

Stuitingsbrief