DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Frans Rietveld ziet steeds meer dumpingen van afval: ,,Wat ik heb voorspeld komt helaas uit”

Frans Rietveld ziet steeds meer dumpingen van afval: ,,Wat ik heb voorspeld komt helaas uit”Frans Rietveld ziet steeds meer dumpingen van afval: ,,Wat ik heb voorspeld komt helaas uit”
Redactie: M.H.

DRONTEN - SP-raadslid Frans Rietveld heeft bij de verhoging van de afvalstoffenheffing de verwachting uitgesproken dat het gaat leiden tot meer illegale dumpingen. Hij heeft de indruk dat de praktijk hem gelijk geeft: ,,Wat ik heb voorspeld komt helaas uit.” Rietveld gaat het aankaarten in de gemeenteraad.

De SP’er wijst op foto’s van dumpingen in het openbaar groen van Dronten en van plaatsing van afval naast ondergrondse restafvalcontainers. ,,Dat is het resultaat van de verhoging van het storttarief en de verlaging van gratis storten van 300 naar 100 kilogram”, denkt het gemeenteraadslid te weten.

Vrijdag meldde een inwoner een illegale dumping langs de Fazantendrift. De gemeente ruimde het maandag pas op. Rietveld heeft de reactie van de ambtenaar. ,,Dat komt omdat er erg veel dumpingen zijn geweest”, staat daarin, ,,De afdeling werkt hard om te zorgen dat alles opgeruimd wordt. Sommige dumpingen hebben daarbij prioriteit.”

Afvalstoffenheffing

Hier is al veel over gesproken, maar als burger krijg je simpelweg geen reactie vanuit de gemeente. Ook niet op meldingen van illegale afvaldumping, compleet met exacte locatie gegevens en bijbehorend fotomateriaal. Ik weet wel wat plekjes waar het tot op de dag van vandaag nog steeds gewoon ligt.
JJWago | donderdag 5 maart 2020 10:41
Betreffende deze recente dumping aan de fazantendreef is het overigens ietwat merkwaardig dat het afval (zoals te zien op bijgaande foto) wel is opgeruimd, maar de GIGA plastic bende nog geen 50 meter verderop in de sloot/afvalgoot, hetgeen vrijwel 100% afkomstig van het station en de nieuwe school, er nog steeds ligt. Voor wat betreft het dumpgedrag is het hier in Dronten flink mis met de mentaliteit.
JJWago | donderdag 5 maart 2020 10:49