DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Externe PR-medewerker en 350.000 extra voor gemeentehuis: „Een sprankelend verhaal”

Externe PR-medewerker en 350.000 extra voor gemeentehuis: „Een sprankelend verhaal”
Gemeentehuis Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, wordt er maximaal 350.000 extra uitgetrokken voor de verbouwing van het gemeentehuis. Dit geld wordt gebruikt om de bevolking te betrekken bij het project. Daarvoor is onder andere een externe PR-medewerker ingehuurd.

Het bedrag van 350.000 euro komt bovenop de 24,9 miljoen, die al waren uitgetrokken voor de verbouwing van het gemeentehuis. B en W stellen de gemeenteraad wel gerust: de gemeente hoeft dit extra bedrag niet zelf op te hoesten.

Het college verwacht een subsidie van 3,5 à 5 ton van het Rijk te krijgen voor de zonnepanelen en andere maatregelen op het gebied van energie. Dit zogenaamde 'SDE-subsidie' wordt aan de 24,9 miljoen euro toegevoegd, zodat het totale project binnen het beschikbaar gestelde budget blijft.

Meepraten

De inwoners zijn tot nu toe door de gemeente niet in de gelegenheid gesteld om mee te praten over het miljoenenproject. Ter compensatie wil het gemeentebestuur de samenleving nu wel betrekken bij ‘de vernieuwing van de inrichting van het publieke deel van het gemeentehuis’.

B en W schrijven hierover aan de gemeenteraad: „Goede communicatie is gedurende het hele traject één van de belangrijkste succesfactoren. Dat begint met een sprankelend bronverhaal en heldere communicatieboodschappen.”

Margo van Staveren

Om te komen tot een plan voor de inspraak, heeft de gemeente een externe adviseur ingehuurd: Margo van Staveren, die ook verantwoordelijk is voor de communicatie rond het versterken van de Afsluitdijk. In Dronten heeft ze het voorstel voor de inspraak over het gemeentehuis voorbereid.

Verbouwing gemeentehuis