DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Er ligt 20.000 euro op de plank, maar clubs en stichtingen in Dronten doen er niets mee

Er ligt 20.000 euro op de plank, maar clubs en stichtingen in Dronten doen er niets mee
Ferdinand Zomerman (CDA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een zogenaamd Maatschappelijk Fonds. Dit is een potje van 20.000 euro per jaar, waarmee verenigingen en stichtingen eenmalige investeringen kunnen betalen. Die clubs uit de maatschappelijke-, welzijns- en cultuursfeer laten dat geld echter al jarenlang liggen.

GroenLinks en CDA stelden donderdag vragen over dit fonds. „Er is klaarblijkelijk geen behoefte aan”, constateerde Paul Vermast (GroenLinks), „Moeten we dit fonds in deze vorm nog wel handhaven? Of moeten we kijken of we op een andere manier dezelfde doelstelling kunnen realiseren." Vermast vindt het jammer dat het geld op de plank blijft liggen.

Voorwaarden te streng

Ferdinand Zomerman (CDA) herinnerde eraan dat het fonds mede op initiatief van zijn fractie is ingesteld. Hij vermoedde dat de voorwaarden te streng zijn: „Misschien moeten we die voorwaarden lichtelijk aanpassen, zodat het iets toegankelijker wordt.”

Met dat laatste was VVD-wethouder Ton van Amerongen het eens: „De voorwaarden zijn al een keer verrumd en we zijn bezig om de regels in 2019 nogmaals op te rekken.”