DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Enquête over verbouwing gemeentehuis leidt tot opvallend veel opmerkingen over de kosten

Enquête over verbouwing gemeentehuis leidt tot opvallend veel opmerkingen over de kosten
Roelof Siepel
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - ,,We moeten goed op de kosten letten.” Zo vat wethouder Roelof Siepel de vele tientallen opmerkingen samen, die in de enquête over het nieuwe gemeentehuis zijn gemaakt over de kosten van 24,9 miljoen euro. ,,Vernieuwing is mooi. Bij de tijd blijven nog beter, maar de abnormaal hoge kosten zijn onverteerbaar”, zo luidt één van de reacties.

Het aantal kanttekeningen over het kostenplaatje is opmerkelijk, omdat er in de enquête niet naar gevraagd werd.

Wat de gemeente Dronten dit najaar wel vroeg aan de inwoners was meedenken over de vernieuwing van het gemeentehuis. ,,U kon een enquête invullen en op een creatieve manier uw idee geven over de Drontense identiteit die tot uitdrukking komt in de nieuwe publiekshal”, aldus de gemeente.

Roelof Siepel

Inmiddels zijn de resultaten van de raadpleging bekend. Wethouder Siepel zegt daarover op de gemeentelijke website: ,,Er is ons gevraagd het gebouw functioneel, toegankelijk en aantrekkelijk te maken. Inwoners willen zich welkom voelen en er moet ruimte zijn voor ontmoeting en gesprek, zodat de Drontenaren zich meer betrokken gaan voelen bij de besluiten die de gemeente neemt.”

,,Sommige mensen zouden van het gemeentehuis graag een ontmoetingsplek maken, een soort dorpshuis. Maar daar hebben we De Meerpaal voor en alle horeca in het centrum”, vervolgt de wethouder.

Gastvrij

Wat opvalt in de reacties op de vraag naar de identiteit van Dronten is volgens de gemeente het sociale karakter: ,,We kijken naar elkaar om en zijn gastvrij. Ook de ruimte en het groen werden veel genoemd als typerend voor Dronten.”

Verbouwing gemeentehuis

Meneer Roelof Siepel, wat bedoeld u met "op de kosten letten"? Als men eerder op de kosten had gelet had men die 24,5 miljoen niet hoeven uitgegeven. met 40000 inwoners in Dronten is dat ruim 600 euro per inwoner, absurd voor een "speeltje". Er zijn al meer dan genoeg van die uitgaven gedaan, Nederland gaat door corona bijna failliet en we blijven hier doorgaan met dit soort uitgaven? Word wakker ! Drontenaren kunnen straks meedenken over toekomstige bezuinigingen !! Wat is dit??
H Pereboom | zaterdag 20 juni 2020 15:08