Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Enquête gemeentehuis: Is Hakim Ziyech belangrijkste symbool van Dronten?


DRONTEN - De gemeente Dronten gaat het gemeentehuis verbouwen voor 24,9 miljoen euro. De bevolking mag via een enquête meepraten over de inrichting van de publiekshal. In de raadpleging wordt onder andere gevraagd: „Wat zijn voor u belangrijkste symbolen van onze gemeente?” Bij de antwoorden staan onder andere de Meerpaaldagen (zie video) en Hakim Ziyech.

Andere symbolen die staan opgesomd in de enquête zijn bijvoorbeeld het vliegeniersmunument, de Swifterbantcultuur, de polderpioniers, de Meerpaal, Lowlands, Defqon en diverse kerktorens.

„De inrichting van de hal moet passen bij de gemeente Dronten”, vinden de samenstellers van de enquête, „Wat vindt u kenmerkend voor onze gemeente?” De suggesties van de inwoners worden uiteindelijk getest door B en W. Komen er meerdere bruikbare ideeën binnen, dan volgt er een nieuwe enquête.

Typisch Drontens

Eén van de vragen is: wat is voor de inwoners ‘typisch Drontens’? De in de enquête genoemde punten zijn: de Polderpioniers die Dronten opbouwden, de Agro-Food bedrijven en opleidingen, de ruimte en het groen, de windmolens, de bollenvelden, watersport en recreatie, de rechte lijnen van het nieuwe land.

Ook wordt er gevraagd wat kenmerkend is voor de gemeente. De raadpleging geeft de volgende opties:

  • dat we hier een echte ondernemersmentaliteit hebben
  • dat we vernieuwers omarmen en stimuleren
  • dat we hier veel regels hebben waar je aan moet voldoen
  • dat we hier naar elkaar omkijken
  • dat we gastvrij zijn en iedereen welkom is

Verbouwing gemeentehuisOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo