DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Enerzijds bezuinigen, anderzijds 24,9 miljoen voor het gemeentehuis: simpel uit te leggen

Enerzijds bezuinigen, anderzijds 24,9 miljoen voor het gemeentehuis: simpel uit te leggen
Lazise Hillebregt (D66)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten geeft 24,9 miljoen euro uit voor de verbouwing van het gemeentehuis. Tegelijkertijd roept de wethouder van financiën bij voortduring dat er bezuinigd moet worden. Veel Drontenaren snappen daar niets van. Lazise Hillebregt (D66) vindt dat het gemeentebestuur het beter moet uitleggen.

Op initiatief van de huidige wethouder Irene Korting (VVD) besloot de gemeenteraad twee jaar geleden dat er voortaan begrijpelijke taal moest worden gebezigd. Volgens Lazise Hillebregt lukt dat nog steeds niet. Als voorbeeld noemt ze het veelvuldige gebruik van het woord ‘herijken’ terwijl er ‘bezuinigen’ bedoeld wordt.

Uitleggen

Begrijpelijke taal wordt er volgens de D66-fractievoorzitter ook niet gesproken als het gaat om de kosten van de renovatie van het gemeentehuis. In de ogen van Hillebregt is het heel simpel uit te leggen dat de miljoenen voor het gemeentehuis echt niet in tegenspraak zijn met de komende bezuinigingen.

„Een deel van de Drontenaren kan dat niet begrijpen. Dat vind ik jammer. Daarom moeten we duidelijk maken wat we hier aan het doen zijn. En dat kan heel kort, in nog geen A4’tje.”

Boetekleed

Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) trok het boetekleed aan: „U hebt hier wel een punt. We moeten inderdaad de investering in het gemeentehuis misschien nog eens beter uitleggen dan we tot nu toe hebben gedaan.”

Verbouwing gemeentehuis