DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Einde aan gekissebis met Urk door ‘verbindende karakter’ van burgemeester Bakker

Einde aan gekissebis met Urk door ‘verbindende karakter’ van burgemeester Bakker
Urk
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft jarenlang dwarsgelegen bij de aanleg van een buitendijkse haven bij Urk. Pas zeer recent is Dronten akkoord gegaan met een grenscorrectie. Volgens Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) is dat te danken aan ‘het verbindende karakter’ van burgemeester Ineke Bakker.

Urk wil haar haven deels bouwen in een stuk van het IJsselmeer, dat bij de gemeente Dronten hoort. In het verleden wenste Dronten dat water niet prijs te geven. „Er is veel bestuurlijke frictie aan vooraf gegaan”, zei Willemien Wever (CDA) gisteren over het voorstel om de gemeentegrens nu toch te verleggen, „Wat heeft het tij doen keren?”

Op Urk geweest

Dat laatste bleek niet zo moeilijk te zijn. „Ik ben op uitnodiging van de gemeente Urk op Urk geweest en we hebben een gesprek gehad”, antwoordde de burgemeester.

Ineke Bakker kwam daarbij al snel tot de conclusie dat die grenscorrectie er moest komen: „Want het is goed voor de werkgelegenheid in dit deel van Flevoland.” De gemeenteraad van Dronten is dat met haar eens en maakte verder geen woorden vuil aan het gekissebis uit het verleden.

Haven Urk