Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Drontenaren krijgen straks alleen nog reclamefolders als ze er nadrukkelijk om vragen

Drontenaren krijgen straks alleen nog reclamefolders als ze er nadrukkelijk om vragen
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Mensen die geen reclamefolders willen ontvangen, moeten dat momenteel nadrukkelijk aangeven met een sticker op hun brievenbus. B en W van Dronten willen dit omdraaien: inwoners die wèl folders willen ontvangen, moeten daar in de toekomst om vragen. Mensen zonder sticker krijgen dan geen folders meer.

De nieuwe sticker is een initiatief van GroenLinks. Zij hebben daarbij gewezen naar de gemeente Amsterdam, waar de stickers dit jaar al zijn ingevoerd.

34 kilogram papier

De verwachting is dat met de nieuwe sticker een besparing wordt gerealiseerd van 34 kilogram papier per inwoner per jaar. B en W van Dronten zien dat wel zitten: „Want wij streven naar het voorkomen van afval.”

Het gemeentebestuur vraagt de gemeenteraad wel om geduld. Ze wijzen erop dat invoering van de sticker misschien eenvoudig oogt: „Maar deze maatregel vraagt om zorgvuldige voorbereiding en uitwerking.”

Inkomsten van verenigingen

Zo wijst het gemeentebestuur erop dat de reclamebranche er niet blij mee zal zijn. Daarnaast brengt het nieuwe systeem kosten met zich mee, bijvoorbeeld voor het drukken van de stickers en een informatiecampagne.

Een andere consequentie is dat de opbrengst van het oud papier terugloopt. Verenigingen krijgen momenteel een vergoeding voor oud papier en dus lopen zij inkomsten mis.

B en W komen in het eerste kwartaal van 2019 met een uitgewerkt voorstel voor de gemeenteraad.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo