Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dronten zwijgt over grenscorrectie met Urk: „Eerst scenario’s onderzoeken”

Dronten zwijgt over grenscorrectie met Urk: „Eerst scenario’s onderzoeken”
Wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie) wil zich niet uitlaten over het antwoord van de gemeente Dronten op de vraag vanuit Urk om een grenscorrectie. „Zover zijn we nog niet”, zegt hij desgevraagd.

De gemeente Urk wil in het IJsselmeer een buitendijkse haven bouwen. Daarvoor acht Urk een paar grenscorrecties met buurgemeenten noodzakelijk. De grens met Noordoostpolder is inmiddels opgeschoven.

Calamiteiten

Onderdeel van de buitendijkse haven wordt een strekdam in het deel van het IJsselmeer, dat nu nog deels bij de gemeente Dronten hoort. In geval van calamiteiten lijkt het Urk beter dat die volledige strekdam onder één gemeente valt, ook al omdat Dronten nogal ver weg ligt.

Over het wel of niet meewerken aan zo’n grenscorrectie laat wethouder Oosterveld zich niet uit: „Op dit moment wordt ambtelijk voorbereid wat de scenario’s zijn waaruit we kunnen kiezen en wat daarin het meest voor de hand liggende scenario is.”

Goed samenwerken

Oosterveld stelt dat de nieuwe haven voor Dronten wellicht niet heel belangrijk wordt, omdat het vooral gericht is op het noordelijke deel van Flevoland. Wel zegt hij dat Dronten ‘er positief in staat’ en ‘op een goede manier wil samenwerken’ met Urk.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo