DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dronten zoekt samenwerking met Lelystad om mantelzorgers op adem te laten komen

Dronten zoekt samenwerking met Lelystad om mantelzorgers op adem te laten komen
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Lelystad kent een zogenaamd ‘respijthuis’, waar mantelzorgers tijdelijk verblijf kunnen vinden om even op adem te komen. De gemeente Dronten zoekt aansluiting bij dit initiatief, omdat beide gemeenten los van elkaar eigenlijk te klein zijn om zo’n huis in stand te houden.

Het was Marianne Witteveen (ChristenUnie) die donderdag tijdens de raadsvergadering opriep om méér te doen voor mantelzorgers: „Er wordt al veel gedaan, maar wij pleiten voor een uitgebreide voorziening en we roepen op om hiermee vaart te maken.”

Op wenken bediend

Ze werd door wethouder Peter van Bergen op haar wenken bediend: „We zijn al in overleg met de gemeente Lelystad om de voorziening in Lelystad voor beide gemeenten te gebruiken. We hebben al een aantal bezoeken aan Lelystad gebracht en doen daar in de tweede helft van dit jaar nadere mededelingen over.”

Volgens Van Bergen vindt Lelystad het lastig om ook ’s nachts genoeg personeel te hebben: „En samen met Dronten kan dat wèl vorm krijgen.”

Het voorstel van de ChristenUnie, waarvan de tekst niet openbaar werd gemaakt, werd na die toezegging van de wethouder niet in stemming gebracht. „Echt een compliment”, zei Witteveen tegen Van Bergen.

Naschrift