DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dronten wil Nederland helpen op gebied van wonen, energie en landbouw

Dronten wil Nederland helpen op gebied van wonen, energie en landbouw
De presentatie van het manifest.
Foto: FotostudioWierd
Redactie: M.H.

LELYSTAD - De gemeente Dronten heeft samen met de andere Flevolandse gemeenten, het waterschap en de provincie een manifest geschreven. Burgemeester Jean Paul Gebben en wethouder Irene Korting waren vanmiddag aanwezig in het provinciehuis bij de presentatie.

In het manifest is met het oog op de komende Tweede Kamerverkiezingen opgeschreven wat de provincie kan en wil bijdragen. Daarbij ligt de nadruk op de aspecten wonen, energie en landbouw: „De regio nodigt het Rijk, ministeries en het parlement uit voor een dialoog. Alleen samen komen we verder.”

Met andere woorden: een aantal gedreven bestuurders gaat, met de verkiezingen in aantocht, mooi weer spelen met het laatste beetje ruimte wat we hier nog hebben, maken daarbij de voor hen gewenste carrière stappen en vertrekken na een tijdje weer. Het ooit fraaie dorp Dronten wordt dan met de bende achterlaten . . . We gaan hier namelijk te maken krijgen met enorme druk op infrastructuur, zowel in als vooral ook rond Dronten. We zullen ook vele jaren, mogelijk decennia lang in een soort semi-permanente bouwput belanden. (immers voordat Dronten 100.000 inwoners kan bergen zullen er flink wat bouwwerkzaamheden moeten plaats vinden) Op dit moment kun je in Flevoland al geen kan meer opkijken of je loert tegen windturbines aan en dat gaat -overigens geheel tegen de landelijke tendens in- nog veel intensiever worden. De landelijke tendens is namelijk veel sterker op zonnepanelen gericht, maar daar heeft men hier klaarblijkelijk geen oog voor. Het manifest strookt bepaald niet met de reden waarom de IJsselmeerpolders destijds zijn drooggelegd. Heel bijzonder allemaal! We zullen zien hoe een en ander zich allemaal verhoudt ten opzichte van Europese regelgeving.
JJWago | maandag 21 september 2020 13:01