Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dronten krijgt nieuw zwembad, wat gebeurt er met Biddinghuizen en Swifterbant?

Dronten krijgt nieuw zwembad, wat gebeurt er met Biddinghuizen en Swifterbant?
Zwembad De Abelen in Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN – De gemeenteraad heeft besloten dat Dronten een nieuw overdekt zwembad krijgt, in plaats van het verouderde zwembad Overboord. De toekomst van de buitenbaden in Biddinghuizen en Swifterbant is ongewis. Daarom vragen wij daarover uw mening in onze zomerenquête.

De gemeente Dronten heeft gesteld dat de inwoners van Biddinghuizen en Swifterbant een bijdrage moeten leveren aan het open houden van de beide buitenzwembaden. Tegelijkertijd hebben alle politieke partijen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart wel gesteld dat de zwembaden sowieso open blijven: met of zonder burgerparticipatie.

Swifterbant

De beide verenigingen van Dorpsbelangen worstelen al heel lang met de vraag wat ze aan moeten met de vraag van de gemeente. Swifterbant had haar hoop gevestigd op een ondernemer, die zich zeer geïnteresseerd toonde.

Deze ondernemer is echter begin deze maand afgehaakt wegens familieomstandigheden. Daardoor zijn de plannen voor zwembad De Abelen weer terug bij nul.

Biddinghuizen

Dorpsbelangen Biddinghuizen vond in april na lang zoeken een student, die onderzoek doet naar de mogelijkheden om het zwembad levensvatbaar te houden. Jos Boone uit Dronten neemt 20 weken de tijd om de commerciële mogelijkheden te bekijken. Daarbij kijkt hij ook naar overname van het zwembad door Dorpsbelangen.

Onderdeel van zijn onderzoek is een enquête onder de dorpsbewoners. Tijdens het Op Dreef Festival heeft Dorpsbelangen gepeild welk belang de inwoners hechten aan het behoud van zwembad De Alk.

Zomerenquête

De vraag die wij u in onze zomerenquête voorleggen is: Open houden zwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant

  • is verantwoordelijkheid van de gemeente
  • alleen als vrijwilligers ongeveer de helft van het werk doen
  • moeten de dorpen voor 100% zelf regelen

Verkiezingsbeloften

Stelling: De gemeente houdt hoe dan ook de buitenzwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant open, met of zonder burgerparticipatie.

CDA - eens

De Abelen in Swifterbant en De Alk in Biddinghuizen leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in de dorpen. Naast de sportieve en recreatieve functie houden de zwembaden zowel ouderen als jongeren in de dorpen gezond en in beweging.

D66 - eens

De actieve betrokkenheid van inwoners toont aan dat dit als een belangrijke voorziening van de dorpen wordt gezien. Die betrokkenheid willen wij als D66 graag ondersteunen door deze baden open te houden.

GroenLinks - eens

GroenLinks vindt een zwembad belangrijk voor Biddinghuizen en Swifterbant. Maar er moet wel genoeg gebruik van gemaakt worden. Bevoegd personeel, goede veiligheid en goede hygiëne zijn vereisten. Inzet van vrijwilligers alleen indien nodig.

Leefbaar Dronten - eens

Initiatieven moeten alle kans krijgen en gefaciliteerd worden door de gemeente zodat maximaal ingezet word op een plan dat voorziet in de behoefte van de inwoners. Zij hebben een belangrijke stem in dit proces, het gaat om hun leefomgeving.

PvdA - eens

Buitenzwembaden vinden wij een belangrijke voorziening voor de kernen Biddinghuizen en Swifterbant. We willen de kosten beheersbaar houden door burgerparticipatie, maar als dat niet mogelijk blijkt, dan mogen de inwoners daar niet de dupe van worden.

SP - eens

De zwembaden in de dorpen hebben een enorme waarde. Dorpsbewoners hebben hier zwemles gehad en er is een sociale functie. De gemeente moet zelf initiatief nemen en mogelijkheden zoeken. Openhouden van de zwembaden is voor de SP het uitgangspunt.

VVD - eens

Uiteraard wil de VVD Dronten dat de zwembaden openblijven! Wij zetten ons daarvoor elke dag in. Swifterbant en Biddinghuizen hebben betrokken inwoners en bedrijfsleven. Gezamenlijk de schouders eronder zetten versnelt en maakt (meer) mogelijk.

ChristenUnie - eens

Goede voorzieningen dichtbij zijn erg belangrijk voor de omwonenden. Burgerparticipatie is voorwaarde. Je bent toch wel een beetje gek wanneer je een voorziening in de benen houdt die niet door de bewoners gedragen wordt!

Zomerenquête DeDrontenaar.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo