Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dronten houdt geld over op rioolbegroting; rioolheffing gaat toch met 4,5% omhoog

Dronten houdt geld over op rioolbegroting; rioolheffing gaat toch met 4,5% omhoog
Ramazan Yazir
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft het afgelopen jaar ruim twee ton minder uitgegeven aan het riool dan gepland. Toch gaat de rioolheffing in 2020 met 4,5% omhoog. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) wil eerst kijken of de meevaller structureel is.

Het was CDA-raadslid Ramazan Yazir die de wethouder donderdag wees op de meevaller. Hij vroeg of dit voordeeltje terugvloeit naar de burger.

Incidenteel geval

Wethouder Van Amerongen antwoordde dat de gemeente een rioleringsplan heeft, dat volledig betaald moet worden uit de rioolheffing. Hij wil eerst de inkomsten en uitgaven van dit kalenderjaar afwachten en niet alleen kijken naar een ‘incidenteel geval’. Pas als de meevaller structureel blijkt te zijn, wil hij de tarieven aanpassen.

De rioolheffing bedraagt momenteel in de gemeente Dronten € 128,81 per jaar. Volgend jaar wordt dat € 134,61. De verhoging is volgens het gemeentebestuur 'een indexatie ter dekking van de stijgende kosten'. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met dat voorstel.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo