DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dirk Drogt, voorzitter van 4 mei herdenking, benoemd tot ereburger van gemeente Dronten

Dirk Drogt, voorzitter van 4 mei herdenking, benoemd tot ereburger van gemeente Dronten
Dirk Drogt
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Dirk Drogt, voorzitter van de stichting 4 Mei Herdenking, is vanavond benoemd tot ereburger van de gemeente Dronten. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in De Meerpaal.

B en W zijn verantwoordelijk voor de benoeming van de heer Drogt tot ereburger. Burgemeester Ineke Bakker overhanigde hem vanavond de legpenning en de daaraan verbonden titel.

De burgemeester roemde de verdiensten van Dirk Drogt voor de Airgunnersroom in De Meerpaal, de jaarlijkse dodenherdenking op het Meerpaalplein en de bijbehorende taptoe. Ook wees ze erop dat hij mede verantwoordelijk is voor de samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht. Met deze relatie speelt de stichting in op de toekomst van de 4 mei herdenking, als er geen airgunners meer naar Dronten komen.

ASVD en MDF

Dirk Drogt is ook actief bij Asv Dronten en bij Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland. Bij de voetbalclub is hij momenteel omroeper bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Bij MDF is hij 'vrijwilliger in geldzaken’, waarbij hij cliënten adviseert over hun financiële toekomst.