Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

UPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

De Zuid krijgt een nieuwe route tussen Ichthus College en Open Hof door

De Zuid krijgt een nieuwe route tussen Ichthus College en Open Hof door
De nieuwe verkeerssituatie rond de Open Hof.

DRONTEN - B en W hebben besloten dat er volgend jaar een nieuwe weg komt tussen het Ichthus College en kerkcentrum Open Hof. De Zuid loopt vanaf dat moment aan de andere kant van het kerkcentrum, gaat voor het hospice langs en sluit daar aan op de rotonde met De West.

Er waren voor wat betreft de gemeente twee opties voor de nieuwe route van De Zuid. De een ging dwars door het huidige gebouw van het Ichthus College heen en was daarom nogal complex. De nu gekozen optie is heel wat eenvoudiger, al was het alleen maar omdat de gemeente alleen grond hoeft te verwerven van het Ichthus College.

Meer groen in het centrum

„Met de omlegging van de Zuid wordt meer groene kwaliteit aan het centrum toebedeeld”, vinden B en W, „Daarnaast verbetert de verkeerskundig ongelukkige situatie ter hoogte van de aansluiting Walvisstraat-De Zuid. Tenslotte wordt de centrumring meer recht gedaan en wordt deze voltooid.”

Er komt in het nieuwe stratenplan een verbinding van de Walvisstraat op De Zuid en een verbinding tussen de Walvisstraat en De Rede. De huidige weg aan de voorkant van de Open Hof verwijnt.

2,6 miljoen euro

De nieuwe weg maakt onderdeel uit van een groter plan voor de herinrichting van De Zuid en de Walvisstraat in 2018. Hiervoor is door de gemeente 2,6 miljoen euro uitgetrokken. Dit jaar wordt er al drie ton uitgegeven aan het fietspad van De Zuid.Reactie André Sinke

Op zich is dit een goed plan. Fietsers op een dubbel fietspad en de bocht nabij het gemeentehuis eruit waardoor er betere (rustiger) openbare ruimte nabij de kerk en het gemeentehuis ontstaat. Een variant (wellicht zonder grondverwerving) zou een tracé kunnen zijn tussen het Ichtus en het voormalige Kompas door. Daarmee worden de belangen van de bewoners aan De Zuid (parkeren) niet geschaad. De Zuid ter hoogte van deze woningen kan worden omgevormd naar een woonstraat met parkeren en wordt minder druk. De Baskenstraat kan op dezelfde wijze in de aan te leggen bocht worden aangesloten als in het ontwerp de Walvisstraat. Het nieuwe profiel van de Zuid (woonstraat als de gere-construeerde Walvisstraat ) idem. A.J. Sinke.

donderdag 18 mei 2017 12:12

Reactie Leon

Marnix u bedoeld zeker de lunaweg? Want de copernicuslaan is volgens dit plaatje een geasfalteerde weg geworden. Want hier komt de nieuwe weg te liggen. Maar als je naar dit plaatje kijkt wordt waarschijnlijk het Ichthus college verbouwd want dat ziet er hier heel anders uit. Toch? Of klopt het plaatje niet helemaal want dat zou natuurlijk altijd kunnen als je kijkt naar hoe het er nu uitziet en dan??

maandag 8 mei 2017 12:08

Reactie Jacco van der Wees

Dat het moet veranderen prima ga me ni afvragen waar wij onze auto's straks neer mogen zetten. En wanneer de gemeente met de aanwonenden hier in overleg gaan

woensdag 3 mei 2017 20:44

Reactie A van Dongen

Men wacht al 4 jaar in Biddinghuizen op een verbetering van De Baan omdat daar veel te hard gereden wordt. Er is daar geen geld voor de drempels die de bewoners erin willen hebben om het verkeer rustiger te laten rijden. Maar omdat het hier om het dorp Dronten gaat is dat veel belangrijker en dit wordt weer snel goedgekeurd. Biddinghuizen kan weer wachten totdat er geld is voor de nieuw aan te leggen riolering in het winkelgebied. Pas dan kan De Baan ook worden aangepast. Maar ja als al het geld naar Dronten gaat kan dat nog wel jaren duren en veel gewonden. Tja het is ook maar Biddinghuizen.

maandag 1 mei 2017 12:24

Reactie Marnix

Waar is de copernicuslaan gebleven op dit kaartje? Wordt dat dan een t-splitsing?

zaterdag 29 april 2017 22:20Ontworpen door BCO Reclameburo