DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

CDA wil Dronten naar 't zuiden uitbreiden: „Kan op korte termijn ontwikkeld worden”

CDA wil Dronten naar 't zuiden uitbreiden: „Kan op korte termijn ontwikkeld worden”
Siert Jan Lap (CDA)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - In welke windrichting moet Dronten uitbreiden? De op één na grootste fractie in de gemeenteraad, het CDA, kiest voor het zuiden. Het belangrijkste argument: de omgeving van de Van der Hamlaan kan snel ontwikkeld worden.

De Tweede Kamer wil in Flevoland 100.000 extra woningen bouwen. Het zou een forse uitbreiding van Dronten betekenen. De vraag waar deze uitbreiding moet plaatsvinden, behandelen we in vijf afleveringen.

Deel 3: Zuid

De provincie Flevoland schrijft over mogelijke uitbreiding naar het zuiden: „Bij de voorbereiding van het Omgevingsplan 2000 werd al benoemd dat aan de zuidkant van Dronten ook de omgeving Van der Hamlaan in beeld kan komen, een gebied waar in het verleden veel fruitteelt plaatsvond.”

Voor het CDA is het zuiden de meest voor de hand liggende uitbreidingsrichting. Siert Jan Lap ziet voor het noorden en oosten de grote en drukke wegen als belemmering: „Dus wij denken eigenlijk dat op korte termijn het beste het gebied ten zuiden van Dronten, de Van der Hamlaan, ontwikkeld kan worden.”

Hij vond steun bij Paul Vermast (GroenLinks): „Buiten de huidige kern lijkt de Van der Hamlaan en Boudewijnlaan logisch.” ChristenUnie en D66 waren de enige andere partijen die zich nadrukkelijk uitspraken voor een windrichting. Zij noemden het zuiden niet.

Uitbreidingsrichting gemeente Dronten

Honderdduizend woningen