Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

CDA vindt enquête over bezuinigingen suggestief: „Niet te veel waarde aan hechten”

CDA vindt enquête over bezuinigingen suggestief: „Niet te veel waarde aan hechten”
Ferdinand Zomerman (CDA)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - B en W hebben de inwoners via een enquête naar hun mening gevraagd over de komende bezuinigingen. De twee grootste fracties in de gemeenteraad - VVD en CDA - zijn uiterst kritisch over die raadpleging. „Wij willen u voorstellen er niet te veel waarde aan te hechten”, zei Ferdinand Zomerman (CDA) zelfs.

Barry Hoogezand (VVD) constateerde dat in de enquête nergens naar bedragen wordt gevraagd: „Wij zijn benieuwd wat er uit komt, maar we vinden niet dat je er extreem zwaar aan moet tillen.”

Suggestief

Ferdinand Zomerman noemde de enquête suggestief. Hij had liever gezien dat eerst de raad zich over de bezuinigingen had gebogen.

„Er staan geen bedragen in de enquête en er staat niet bij wat de impact van bezuinigingen is. Wat gaat het college doen met de uitkomsten? Wij zijn bang dat er verkeerde conclusies worden getrokken.”

Richting aangeven

Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) relativeerde het belang van de enquête: „Het is vooral bedoeld om een richting aan te geven.”

Peter Duvekot (SP) was cynisch: „Ik hoor de twee grootste fracties de enquête afkraken. En ik ben het met ze eens. Maar ik vind het ook nogal wat als de grootste coalitiepartij eigenlijk zegt: neem het niet te serieus. Daarmee zetten we onszelf in ons hemd.”

Bezuinigingen gemeente DrontenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo