DeDrontenaar.nl

Zondag, 5 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

CDA Dronten blijft bedelen om onderzoek in gemeentehuis: „Er is iets aan de hand”

CDA Dronten blijft bedelen om onderzoek in gemeentehuis: „Er is iets aan de hand”
Stemming in de gemeenteraad: alleen CDA (achteraan eerste rij) en SP (vooraan) stemmen vóór.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het CDA heeft het sinds kort niet meer voor het zeggen in de gemeenteraad. Een verzoek van de christen-democraten om een onderzoek naar de cultuur in het gemeentehuis is door de meerderheid van de raad al meermalen afgewezen. Het CDA blijft echter bedelen.

Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van vanavond heeft de afdeling van de partij een verklaring (pdf) afgegeven onder de kop: „CDA Dronten wil nog steeds onderzoek gemeentehuis.”

Behalve de opgestapte CDA-wethouders Vis en Verlaan klaagt er tot nu toe niemand in de openbaarheid over de bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen binnen het gemeentehuis. De meerderheid van de raad ziet daarom zo’n onderzoek helemaal niet zitten.

Relationele verhoudingen

Het CDA schrijft nu: „Wij blijven ons ernstige zorgen maken over het functioneren van het gemeentebestuur. In het bijzonder over de stabiliteit of het ontbreken daarvan in de bestuurlijke en ambtelijke top en de relationele verhoudingen binnen het gemeentehuis.”

De partij wijst erop dat er nogal wat hoge ambtenaren en wethouders vroegtijdig opstappen, waaronder tijdens deze zittingsperiode de wethouders Bleeker, Vis en Verlaan (allen CDA). Ook verwijst het CDA naar anonieme klagers in de media: „Wij leiden hieruit af dat er enige onvrede is.”

„Er is iets aan de hand”, schrijft het CDA, „En er moet iets gebeuren.”

Collegecrisis