Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Burgemeester vindt privacyregels af en toe overdreven: ,,Dan zakt mij de broek af”

Burgemeester vindt privacyregels af en toe overdreven: ,,Dan zakt mij de broek af”
Burgemeester Jean Paul Gebben.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben vindt dat de privacymaatregelen bij de gemeente Dronten af en toe doorslaan. Zo heeft hij de afgelopen drie maanden geen lijstje kunnen krijgen van ambtenaren die langer dan een maand ziek zijn: ,,Dan zakt mij de broek af.”

Bij zijn start in Dronten heeft de burgemeester gevraagd naar een lijstje van medewerkers die langdurig ziek zijn: ,,Want dan kan ik ze een aardige brief sturen, zodat ze weten dat er aan hen gedacht wordt.”

Ondanks herhaaldelijk aandringen heeft hij die namen nog steeds niet gekregen. Deze week kreeg hij van een medewerker te horen: “Dat is nog niet zo eenvoudig vanwege de AVG.”

Gek geworden

,,Als we in dit huis, waar we collega’s van elkaar zijn, moeten afvragen of de burgemeester mag weten of iemand langer dan een maand ziek is, dan vraag ik me af of de wereld gek geworden is”, reageerde de burgemeester.

Tegelijkertijd sprak hij zijn waardering uit voor de medewerker, die zorgvuldig omgaat met privacygegevens. Het bewustzijn over privacy is er op onderdelen dus wel degelijk in het gemeentehuis, zei Gebben.

In de kramp

Volgens de burgemeester zitten overheden in de kramp als het gaat over wat er wel en niet mag: ,,Dat is stoeien met elkaar. En dat betekent ook dat af en toe op ons bek gaan. Hoe goed we het ook organiseren, het zal ergens een keer mis gaan.”

Jean Paul Gebben deed de gemeenteraad de toezegging dat er over een maand of twee een plan van aanpak komt met betrekking tot de privacyregels. Hij vroeg zich af of het nuttig is om de inwoners bij die planvorming te betrekken.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo