Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Burgemeester kapittelt CDA over ‘landjepik’: „Er is wel degelijk orde op zaken gesteld”

Burgemeester kapittelt CDA over ‘landjepik’: „Er is wel degelijk orde op zaken gesteld”
Siert Jan Lap (CDA)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft donderdag Siert Jan Lap terechtgewezen. De CDA-fractievoorzitter suggereerde dat er niet zoveel aan de hand is geweest in het dossier ‘oneigenlijk grondgebruik’. „Er is wel degelijk orde op zaken gesteld”, reageerde de burgemeester, die zich daarmee indirect ook tot oud-wethouder Hans Engelvaart (CDA) richtte.

Burgers die gemeentegrond hadden ingepikt, werden tot voor kort ongemoeid gelaten. De afgelopen jaren heeft de gemeente een inhaalslag gemaakt en dat leidde tot veel discussie. De komende jaren worden er nog eens 450 gevallen van landjepik aangepakt. Daarvan heeft de gemeente er 310 omschreven als ‘significant’.

CDA-wethouder

Het dossier was tot oktober in handen van CDA-wethouder Dirk Minne Vis. Na diens plotselinge opstappen heeft burgemeester Aat de Jonge het overgenomen. Recentelijk stuurde hij een verslag van zijn werkzaamheden naar de gemeenteraad. „Goed te lezen dat het dossier op orde is”, reageerde Siert Jan Lap (CDA).

Oud-wethouder Hans Engelvaart sprong in een column eveneens op de bres voor Dirk Minne Vis: „De indruk werd gewekt dat nu het puin moest worden geruimd dat de CDA’er had achtergelaten. Nu blijkt echter na onderzoek dat hier geen enkele sprake van was."

„Er was wel degelijk iets aan de hand en dat heeft dit college voor u opgelost”, corrigeerde de burgemeester zijn oud-partijgenoten, „Ik hecht er toch wel aan om de feiten eerlijk weer te geven.” Hij wees erop dat hij onder andere veel gesprekken heeft gevoerd met inwoners.

Oneigenlijk grondgebruikOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo