DeDrontenaar.nl

Woensdag, 5 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester Gebben staat niet te juichen bij vuurwerkverbod: „Ik hèb wel iets met tradities”

Burgemeester Gebben staat niet te juichen bij vuurwerkverbod: „Ik hèb wel iets met tradities”
Ingrid Paalman (ChristenUnie)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben staat niet meteen te juichen bij een vuurwerkverbod. „Ik hèb wel iets met tradities en dus ook met het afsteken van vuurwerk op oudjaar van zes uur ’s avonds tot twee uur ’s nachts.”

De burgemeester zei dit in antwoord op vragen van Ingrid Paalman (ChristenUnie). „Wij kunnen onze ogen niet sluiten voor de realiteit van wat er op dit moment in ons land gebeurt omtrent vuurwerk. Het is goed om daarin stelling te nemen”, vond zij.

Illegaal vuurwerk

De burgemeester is niet meteen voor een verbod, maar wel voor een verbod van illegaal vuurwerk: „Dat is al verboden, dat moet verboden blijven en daarop moeten we handhaven.” Ook vindt hij dat er moet worden opgetreden tegen het afsteken van vuurwerk vóór 31 december zes uur.

Mevrouw Paalman vroeg B en W een standpunt in te nemen over een vuurwerkverbod. Jean Paul Gebben antwoordde dat hij dat ‘met alle liefde’ wil doen: „Maar de relevantie ontgaat me. Wij moeten ons gewoon houden aan de wet- en regelgeving zoals die door de Tweede Kamer wordt vastgesteld.”