DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester Gebben: „Ik zie dat we het als gemeente ècht samen doen”

Burgemeester Gebben: „Ik zie dat we het als gemeente ècht samen doen”
Burgemeester Jean Paul Gebben.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

Bericht burgemeester Gebben op de website van de gemeente Dronten:

Beste inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties,

We zijn nu ruim een week verder, sinds de afgekondigde maatregelen rondom het coronavirus. En wat gebeurt er veel in een week! Wat ik als eerste wil opmerken is dat ik zie dat we het als gemeente ècht samen doen: alle initiatieven die zich inzetten om kwetsbaren te helpen, buren die elkaar helpen, wijkcomités die acties uitzetten.

We zetten met elkaar de schouders eronder, dat vind ik echt hartverwarmend om te zien. Ik spreek ook mijn waardering uit voor al die mensen die ervoor zorgen dat we als samenleving in deze omstandigheden door kunnen blijven gaan. Van de verpleegkundige tot aan de vakkenvuller, u bent uitermate belangrijk voor ons allemaal.

Vanuit de gemeente zijn we zoveel mogelijk thuis aan het werk, maar ook buiten, omdat dat moet en omdat het nodig is. We doen er met elkaar alles aan om onze inwoners, ondernemers, ouders en kwetsbaren te helpen en uw vragen te beantwoorden. Ook de noodopvang voor onze kinderen van wie de ouders een cruciaal beroep hebben is geregeld, zodat zij hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen.

Het is een onzekere tijd en vanuit de gemeente staan we klaar om onze samenleving hierin zo goed mogelijk te ondersteunen. We trekken hierin zoveel mogelijk een lijn met de andere gemeenten in Flevoland. Dat ondersteunen doen we niet alleen door onze gemeentelijke taken uit te voeren, maar ook onze medewerkers hebben zich aangeboden als vrijwilligers om een luisterend oor te bieden voor mensen in onze gemeente die daar behoefte aan hebben. De coalitie ZamenEen coördineert dit.

De ontwikkelingen hebben ook op onze Drontense ondernemers en zzp’ers een grote impact. We hebben daar oog voor: onze medewerkers staan klaar om u goed te informeren en waar dat kan perspectief te bieden. Het kabinet heeft al uitzonderlijke economische maatregelen genomen om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

Daarnaast hebben we aan GBLT gevraagd om ondernemers en zzp’ers te helpen door uitstel van betaling te bieden voor verschillende belastingen. GBLT heeft hiermee ingestemd en het besluit daartoe inmiddels genomen.

In Dronten zien we gelukkig niet hele grote groepen jongeren en kinderen samenkomen of spelen. Onze jongerenwerkers attenderen de jongeren in Dronten er op dit moment proactief op om gepaste afstand te houden. Ook aan ouders wil ik vragen: let op uw kinderen, spelen en samenkomen is prima, maar probeer ervoor te zorgen dat ze 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Tot slot, aan iedereen: let op uzelf en op uw naasten. Blijf met elkaar in verbinding, op welke wijze dan ook.

Coronavirus