DeDrontenaar.nl

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester gaat in Dronten wonen, maar heeft ook in Swifterbant en Biddinghuizen rondgekeken

Burgemeester gaat in Dronten wonen, maar heeft ook in Swifterbant en Biddinghuizen rondgekeken
Sanne en Jean Paul Gebben schrijven zich in.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben gaat binnenkort verhuizen naar de gemeente Dronten. Hij heeft gekozen voor het dorp Dronten, maar vertelt desgevraagd dat hij zich breed georiënteerd heeft. Daarbij zijn ook woningen in Swifterbant en Biddinghuizen in beeld geweest.

Samen met echtgenote Sanne liet de burgemeester zich vanmorgen officieel inschrijven in de gemeente Dronten. Dat was tevens de eerste handeling van de burgerlijke stand van de gemeente in het tijdelijke onderkomen, de voormalige Rabobank.

Zoektocht

Over zijn zoektocht naar een geschikte woning zegt de burgemeester: „Ik heb een heel mooi huis in Swifterbant gezien, maar dat was te duur. Ik heb in De Gilden twee huizen bekeken en op internet zag ik ook een héél mooi huis in Biddinghuizen, maar dat was iets te groot. Dus ik heb me wel degelijk links en rechts georiënteerd.”

„Ik heb me nu laten inschrijven, maar ik moet nog verhuizen. Woensdag krijg ik de sleutel en op 27 november komen de spulletjes.”

Boodschapjes doen

Jean Paul Gebben zegt er naar uit te kijken, om te beginnen omdat het reistijd scheelt: „Er zijn veel avondvergaderingen. Als je dan om half elf in de auto stapt en je komt om kwart voor twaalf aan, dan zijn het zware dagen.”

Minstens zo belangrijk vindt hij het om onderdeel uit te gaan maken van de Dronter bevolking: „Als je hier je boodschapjes doet, naar de film gaat of uit eten gaat, dàt maakt dat je onderdeel wordt van de samenleving.”

Rabobank

De heer Gebben is enthousiast over de tijdelijke publieksafdeling van het gemeentehuis: „Het ziet er prachtig mooi uit. We boffen dat De Jong & Laan en de Rabobank er uit zijn gegaan en dat wij er in kunnen, precies op het moment dat wij gaan verbouwen. Soms moet je geluk hebben in het leven.”

Verbouwing gemeentehuis

DeDrontenaar.nl