DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester Dronten op vrouwendag: „Blij met vrouw als gemeentesecretaris”

Burgemeester Dronten op vrouwendag: „Blij met vrouw als gemeentesecretaris”
Tineke van Lenthe
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge vindt het fijn dat de gemeente Dronten een vrouw heeft kunnen aanstellen als gemeentesecretaris. „Daar zijn we heel blij mee. Ik weet niet of je dat nog mag zeggen tegenwoordig, maar in een college dat alleen uit mannen bestaat is het vrouwelijke element toch wel van waarde”, zei hij gisteren op internationale vrouwendag.

De gemeente Dronten heeft deze week bekendgemaakt dat Tineke van Lenthe uit Zwolle vanaf mei de nieuwe algemeen directeur annex gemeentesecretaris wordt. Dat gebeurde nadat de in januari aangestelde Daniël van der Weerd afhaakte vanwege familieomstandigheden.

Snel gelukt

„De vorige procedure liep verdrietig af”, zegt Aat de Jonge, „We zij heel snel aan het werk gegaan en het is heel snel gelukt.”

De nieuwe kandidaat was niet de nummer twee uit de vorige procedure. „De eerste keer heeft ze de advertentie gemist, anders had ze toen zeker ook meegedaan”, aldus de burgemeester.

Verbinding

De Jonge is vooral inhoudelijk blij met de nieuwe gemeentesecretaris: „Ze is twee keer eerder gemeentesecretaris geweest, in Breukelen en in Raalte. Ze heeft kort in Amsterdam ervaring opgedaan en nu alweer jaren als directeur bij de gemeente Zwolle, dus ze kent de regio Zwolle ook goed. Wij denken dat ze mooi de verbinding tussen Flevoland en de regio Zwolle tot stand kan brengen.”

De gemeente Dronten had gezocht naar een kandidaat die intern georiënteerd is, maar Dronten ook naar buiten kan representeren: „En met deze ervaring denken wij dat we iemand gevonden hebben die dat bij uitstek kan. Er komt echt iemand binnen, om het zo maar te zeggen.”