Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Brug bij Wouda, De Noord en De Oeverloper moet straks een pláátje worden

Brug bij Wouda, De Noord en De Oeverloper moet straks een pláátje worden
Foto: Google StreetView

DRONTEN - Als het aan het college van B en W ligt, wordt er 30.000 euro uitgetrokken voor de brug over de Hanzetocht, vlakbij de firma Wouda en tussen De Zate en De Oeverloper: „Want het is een markant punt, maar op dit moment niet onderscheidend.

De gemeente Dronten heeft de afgelopen periode 900.000 euro uitgetrokken om van De Noord, tussen het station en de brug, een representatieve entree van het dorp te maken. De komende periode zijn De Helling en het gedeelte van De Noord vlakbij het centrum aan de beurt.

Herkenningspunt

De brug was tot nu toe buiten de plannen gehouden, omdat dit volgens het gemeentebestuur specifieke aandacht verdient: „Niet zozeer op verkeerskundig gebied maar vooral als herkenningspunt naar het centrum.”

B en W stellen voor om een apart ontwerp op te maken voor deze brug: „Mogelijk kan gedacht worden aan meer verticale elementen of kunst om deze markante positie te benadrukken.” Het is de bedoeling dat de verbouwing in 2020 plaatsvindt.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo