DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Brenda Berghorst meldde functie bij uitzendbureau pas gisteren bij gemeenteraad

Brenda Berghorst meldde functie bij uitzendbureau pas gisteren bij gemeenteraad
Foto: screenshot website gemeenteraad
Redactie: M.H.

DRONTEN - CDA-gemeenteraadslid Brenda Berghorst heeft de functie van mede-eigenaar van het uitzendbureau FlevoFlex Agri BV pas gisteren officieel gemeld bij de gemeenteraad. Dat gebeurde nadat ze in opspraak raakte. In haar functie bij FlevoFlex bood ze arbeidsmigranten illegaal onderdak. Daarmee overtrad ze de regels die ze als gemeenteraadslid zelf heeft vastgesteld.

Volgens de gemeentewet zijn raadsleden verplicht bekend te maken welke andere functies zij vervullen. Op het lijstje van Brenda Berghorst stond tot gisteren uitsluitend vermeld: agrarisch ondernemer - melkveehouderij. Daar is nu de functie ‘mede-eigenaar uitzendbureau FlevoFlex Agri BV’ aan toegevoegd.

Geprobeerd

Het uitzendbureau, dat zich met name bezighoudt met arbeidsmigranten, is in maart 2020 opgericht en is volgens Berghorst sinds mei actief op de markt. Tegenover DeDrontenaar.nl zegt het raadslid dat ze heeft geprobeerd deze functie al eerder in te vullen op de website van de gemeenteraad.

Raadsgriffier Erwin Geldorp meldt desgevraagd dat het uitzendbureau gisteren nog niet formeel als nevenfunctie was gemeld door mevrouw Berghorst. Inmiddels is dat wel het geval en staat het op de website van de gemeenteraad.

Raadszaal verlaten

Vorige maand nam de gemeenteraad een besluit over het beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Het is in dit soort gevallen gebruikelijk dat een gemeenteraadslid, die persoonlijk betrokken is bij een agendapunt, de raadszaal verlaat.

Brenda Berghorst verliet bij deze bespreking de (digitale) raadszaal niet. Ze nam weliswaar niet actief deel aan de discussie, maar bracht wel haar stem uit. Heel belangrijk was dat niet, want het voorstel werd unaniem aangenomen.

Affaire Berghorst

Ik mag toch aannemen dat het CDA mevr. Berghorst beweegt om op te stappen. Dit is al de 2e zware integriteitsschending.
B de beer | vrijdag 31 juli 2020 20:21
geen wonder dat de raad van Dronten altijd wegkeek bij problemen met arbeids migranten, zowel zowel werk als wonen.Ze waren er zelf onderdeel van.Wie een beetje had opgelet had dit kunnen weten.Scande voor de gehele raad, en dan ook nog proberen toe te dekken en hier niet unaniem met een veroordeling en een motie komen. Wie nu goed oplet, weet straks wie of welke partij men NIET moet stemmen
truus melisand | zaterdag 1 augustus 2020 22:05
Mevr. zal zich er waarschijnlijk wel uitredden en verwonderlijk zal dat dan niet zijn. Rusland, Bulgarije noemt men "corrupt" hoe zal men dit noemen. En wat is het vanuit de CDA hoek opvallend stil. Die had al een duidelijk statement kunnen maken! Maar in maart 2021 stemmen wij allemaal weer braaf.
Leusink | zondag 2 augustus 2020 16:12
Tenenkrommend dit. En dan op enige wijze nog de verdediging in gaan ook. De schaamte voorbij. Neem je verantwoordelijkheid. in het bedrijfsleven was er allang mandaat geweest met verzoek om per direct op te stappen. Tenenkrommend in het kwadraat is dan ook dat in latere berichtgeving wordt gesproken over dat mevr. Berghorst in goed gesprek is met haar Gemeente. Werkelijk?
robert | donderdag 6 augustus 2020 09:55