Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Bijdrage van iedere Drontenaar aan Regio Zwolle wordt verdubbeld; alleen VVD is tegen

Bijdrage van iedere Drontenaar aan Regio Zwolle wordt verdubbeld; alleen VVD is tegen
Remco de Maaijer (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De gemeente Dronten werkt binnen de Regio Zwolle samen met tal van andere gemeenten in het oosten. De contributie bedraagt 1 euro per jaar per inwoner. In Zwolle vinden ze dat dit bedrag wel verdubbeld kan worden. Ondanks tegenstribbelen van de VVD ging de gemeenteraad van Dronten donderdag akkoord met die contributieverhoging.

Burgemeester Jean Paul Gebben en D66-raadslid Rob van der Schans hielden donderdag een vurig pleidooi vóór de regio Zwolle. „Het is niet ons voorstel om er uit te stappen”, legde VVD-fractievoorzitter Remco Maaijer voor alle zekerheid uit, „Het gaat ons om de structurele verhoging.” Uit gesprekken met ondernemers heeft hij begrepen dat zij de meerwaarde er niet van zien.

Meerwaarde

Van der Schans zei dat die meerwaarde er wel degelijk is, ook voor de ondernemers. Jean Paul Gebben gaf een hele opsomming van wat er allemaal gebeurt voor het geld: „Het gaat vooral om het netwerk, om de sociale infrastructuur.”

De burgemeester noemde voordelen voor het bedrijfsleven en de Aeres Hogeschool Dronten: „Uiteindelijk gaat het ook wat opleveren.”

Met klem ontraden

De gemeenteraad maakte de tekst van het exacte VVD-voorstel donderdag niet openbaar. De burgemeester ontraadde de gemeenteraad met klem om ermee in te stemmen.

De Maaijer hield echter voet bij stuk en bracht zijn bedenkingen tegen de contributieverhoging toch in stemming. Uiteindelijk werd het door de gemeenteraad weggestemd met alleen de stemmen van de zes VVD-raadsleden vóór.

NaschriftOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo