DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bestuurders uit regio Zwolle kunnen onder andere abseilen van de Ludgerustoren

Bestuurders uit regio Zwolle kunnen onder andere abseilen van de Ludgerustoren
Ludgerustoren
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten is één van de 21 gemeentes die samenwerken in de Regio Zwolle. Daarvoor wordt jaarlijks een contributie van 1 euro per inwoner betaald. Op woensdag 11 september zijn de bestuurders uit het gebied uitgenodigd in Dronten voor de ‘Regio Zwolle dag’.

Zo’n dag wordt twee keer per jaar gehouden. De bijeenkomst in Dronten is in De Meerpaal met Meerpaal-directeur Hans Maris als dagvoorzitter. De genodigden worden ’s ochtends onder andere toegesproken door burgemeester Jean Paul Gebben.

Vijf excursies

Na een ochtendprogramma over city- en regiomarketing gaan de deelnemers ’s middags op stap door de gemeente Dronten. De excursie ‘techniek’ gaat onder andere naar Van Werven Kunststof Recycling in Biddinghuizen. De groep ‘experiences’ kan abseilen van de Ludgerustoren, waterskiën en skydiven.

Er is een agrarische excursie naar onder andere Aeres Hogeschool Dronten, de excursie ‘recreatie’ gaat naar Walibi en de Randmeren en de excursie ‘sociaal domein’ bezoekt het asielzoekerscentrum. Het geheel wordt afgesloten bij restaurant Zuid Zoet Zout op Molecaten Flevostrand.

Aanvang: woensdag 11 september 2019 09:00