DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Besluit over wel of niet omleggen van De Zuid valt in het voorjaar van 2019

Redactie: M.H.

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, wordt er dit voorjaar een beslissing genomen over het al dan niet omleggen van De Zuid ter hoogte van kerkcentrum Open Hof. Het anderhalf jaar geleden gepresenteerde miljoenenproject kan tot nu toe op weinig instemming rekenen vanuit de bevolking en de politiek.

B en W schrijven deze week in hun voortgangsrapportage: „Het college heeft de wens om te komen tot een integrale oplossing van de verkeerssituatie De Zuid (fietspad, verkeersveiligheid, onderhoud en een eventuele omlegging), de Walvisstraat en de herinrichting van de omgeving Open Hof.”

Draagvlak

Wethouder Nico Verlaan zei vorig jaar dat de omlegging van De Zuid in beton gegoten was. De gemeenteraad was bij nader inzien toch niet zo enthousiast en verzocht B en W om met een uitgewerkt voorstel te komen: „Waarvoor draagvlak bestaat bij de omwonenden.” Dit uitgewerkte voorstel wordt in het voorjaar van 2019 voorgelegd aan de raad.

Overigens schreef VVD-wethouder Irene Korting gisteren op Twitter dat ze nu een 'mooi plan' heeft voor de omlegging van De Zuid. Later Twitterde ze dat het bericht bedoeld was voor een medewerker en 'per ongeluk' was gepubliceerd.

Dossier omleggen De Zuid