DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bedrijfsleven stelt 50.000 euro beschikbaar voor onderzoek naar kabelbaan over Veluwemeer

Bedrijfsleven stelt 50.000 euro beschikbaar voor onderzoek naar kabelbaan over Veluwemeer
Ton van Amerongen tijdens het Politiek Café.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het bedrijfsleven heeft 50.000 euro beschikbaar gesteld voor onderzoek naar de haalbaarheid van een kabelbaan tussen de gemeenten Dronten en Nunspeet. Dat onthulde wethouder Ton van Amerongen gisteravond tijdens het Politiek Café in De Meerpaal.

De kabelbaan over het Veluwemeer is een idee van Arie van der Mee uit Lelystad. Het is door de gemeente Dronten serieus opgepakt. Wethouder Dirk Minne Vis heeft in de gemeenteraad wel gezegd dat het niet de bedoeling is dat de gemeente gaat meebetalen.

Businesscase

De gemeente Dronten is momenteel bezig met de ontwikkeling van een ‘businesscase’ voor de kabelbaan. De provincie Flevoland heeft toegezegd mee te willen denken bij het opstellen van die plannen.

Vrijwel niemand van de aanwezigen bij het Politiek Café vond gisteravond dat de kabelbaan door de gemeente betaald moet worden. Avondvoorzitter Eduard Ehrhardt voelde de wethouder van financiën hierover aan de tand. ,,Mijn persoonlijke mening is dat er wel degelijk een kabelbaan zou moeten komen, maar dat gaan we natuurlijk niet als gemeente helemaal zelf betalen’’, reageerde Van Amerongen.

De wethouder zei dat een aantal bedrijven 50.000 euro beschikbaar heeft gesteld voor een onderzoek: ,,En daaruit moet blijken wie wat moet gaan betalen voor die kabelbaan.’’ Van Amerongen kondigt aan de burgemeester hierover binnenkort nadere mededelingen doet.

Kabelbaan