DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Barbecues van B en W in de dorpen kosten gemeente Dronten 84 euro per bezoeker

Barbecues van B en W in de dorpen kosten gemeente Dronten 84 euro per bezoeker
De barbecue van afgelopen vrijdag in Biddinghuizen.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Ik vind de kosten exorbitant hoog”, zegt Peter Duvekot (SP) over de barbecues van B en W in de drie dorpen. Paul Vermast (GroenLinks) heeft uitgerekend dat het de gemeente 84 euro per bezoeker kost: „En dan moet je zelf je eten en drinken meenemen. Ik vind dat een boel geld en weinig gastvrij. Maar dat ligt vast aan mij.”

De barbecues kwamen gisteravond in de gemeenteraad in de gemeenteraad naar aanleiding van vragen van de VVD. Deze fractie wilde weten waarom inwoners zelf vlees moeten meenemen.

Geen drempels opwerpen

Wethouder Jaap Oosterveld antwoordde dat hij tevreden is over de eerste ontmoeting met inwoners, vorige week vrijdag in Biddinghuizen. Over de kosten zei hij: „Als je de inwoners wilt ontmoeten, moet je niet overal drempels opwerpen.”

Saskia Veldman (VVD) was gerustgesteld na dat antwoord: „Mooi dat op deze manier verbindingen worden gezocht.” Peter Duvekot vond het allemaal maar duur: „Van dat geld had ik nog wel een lading vlees verwacht.” Paul Vermast had eerder op Twitter al berekend wat de barbecues per persoon kosten.