Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

B en W zetten eerste stappen op weg naar nieuwbouw of renovatie gemeentehuis

B en W zetten eerste stappen op weg naar nieuwbouw of renovatie gemeentehuis
Gemeentehuis Dronten
Foto: maartenheijenk.nl

DRONTEN – Moet de gemeente Dronten een volledig nieuw gemeentehuis laten bouwen? Of kan worden volstaan met een ‘stevige renovatie’ van het bestaande gemeentehuis? Die vragen moeten de komende maanden worden beantwoord. Voor B en W staat in ieder geval vast dat het huidige gemeentehuis is verouderd.

De gemeenteraad heeft in juni besloten dat er eens goed gekeken moet worden naar de huisvesting van de gemeente. Daarbij ging het in eerste instantie om de klimaatbeheersing en het aantal vergaderkamers, maar inmiddels is duidelijk geworden dat de gemeente ook vanwege allerlei andere redenen aan de slag moet met het gemeentehuis.

Veel vragen op veel terreinen

,,Er zijn veel vragen op veel terreinen”, stellen B en W. Daarom wil het college op korte termijn een ‘conceptontwikkelaar’ aanstellen. ,,Deze kan ons helpen uit de brei van beelden, wensen en visies te komen tot doelstellingen en vervolgens een functioneel programma van wensen en eisen”, aldus het college, ,,Of anders geformuleerd: het scherp krijgen van de vraag ‘wat voor organisatie willen we zijn en hoe stralen we dit uit in onze huisvesting?”

Er komt een projectgroep met ambtenaren en gemeenteraadsleden. Het is de bedoeling dat zij op korte termijn een ‘ruimtelijk functioneel programma van eisen’ maken. Dit moet in april worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Contract met oorspronkelijke architect

Een probleem kan zijn, dat de gemeente een contract heeft met de erfgenamen van Piet Tauber, de oorspronkelijke architect. Deze kunnen een afkoopsom eisen. Ook kunnen ze beperkingen opleggen aan wat er wel of niet mag worden aangepast aan het ontwerp van het gemeentehuis.

Een tweede probleem is volgens B en W dat de bouw- en ontwerpmarkt aan alle kanten oververhit raakt. Een derde aandachtspunt is, dat het gemeentehuis een gemeentelijk monument is.

Verbouwing gemeentehuisOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo