DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

B en W stellen plan voor studentenhuisvesting opnieuw uit: „Is een belangrijk vraagstuk”

B en W stellen plan voor studentenhuisvesting opnieuw uit: „Is een belangrijk vraagstuk”
Provinciehuis in Lelystad.
Foto: Provincie Flevoland
Redactie: M.H.

DRONTEN - B en W van Dronten hebben publicatie van hun plan voor de huisvesting van studenten en arbeidsmigranten opnieuw voor zich uitgeschoven. Het plan zou in maart worden behandeld in de gemeenteraad. Dat wordt nu op z’n vroegst mei.

Bijna een jaar geleden schreven B en W dat studenten uit Dronten-noord ‘op korte termijn’ moesten verhuizen. Wethouder Peter van Bergen zei toen dat zijn nieuwe beleid voor studentenhuisvesting ‘rond de zomervakantie’ van 2019 in de gemeenteraad zou worden behandeld.

Sindsdien is de situatie niet veranderd. „Het heeft wat meer tijd gekost dan gepland”, biechtte Van Bergen twee maanden geleden op. Hij kondigde toen aan zijn plannen in het eerste kwartaal van 2020 aan de raad voor te leggen. Vandaag heeft hij opnieuw minimaal twee maanden uitstel gevraagd.

Provincie Flevoland

Reden voor dat uitstel is dat de provincie Flevoland in de tussentijd ook aan de slag is gegaan met de studenten- en arbeidsmigrantenhuisvesting. B en W vinden het belangrijk dat eerst duidelijk wordt wat er in Lelystad wordt besloten: „Want het is een belangrijk maatschappelijk vraagstuk.”

Studentenhuisvesting