DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

B en W maken nog geen haast met oplossen probleem studentenhuisvesting

B en W maken nog geen haast met oplossen probleem studentenhuisvesting
Studentenhuisvesting
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het CDA loopt te hard van stapel, als ze al voor 2019 geld beschikbaar willen stellen voor een nieuw beleid voor studentenhuisvesting. „Die vraag komt net te vroeg”, zegt wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).

Het nieuwe college van VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie wil op de lange termijn in gesprek over grootschalige studentenhuisvesting, bij voorkeur op de campus. Het CDA wil daar volgend jaar al geld voor uittrekken, B en W trappen op de rem.

Geen haast

Peter van Bergen ontkende niet dat het een belangrijk probleem is: „Het is een onderwerp waar we de komende tijd goed aandacht aan moeten besteden.” Hij voegde er echter meteen aan toe, dat het geen haast heeft: „We moeten een proces opzetten, waar we behalve de gemeenteraad ook studenten, inwoners en anderen bij moeten betrekken.” Op die manier wil de wethouder komen tot een breed gedragen beleid.

Doel van dat beleid is wat Peter van Bergen betreft: „De studenten - waar we trots op zijn - een goede plek geven, waarbij tegelijkertijd onze ‘permanente inwoners’ ook op een prettige manier kunnen blijven wonen.”

Eerst eens kijken

De wethouder vond een medestander in partijgenoot Jan Ammerlaan: „Wij willen graag dat in wijk Noord en in andere wijken stappen gezet worden met betrekking tot arbeidsmigranten en studenten. Maar laten we eerst eens kijken wat er kan en wat er mogelijk is.”

Dossier studentenhuisvesting