DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

B en W houden na kritiek op kantoortuinen vast aan indeling nieuwe gemeentehuis

B en W houden na kritiek op kantoortuinen vast aan indeling nieuwe gemeentehuis
Verbouwing gemeentehuis Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - B en W zien 'geen enkele aanleiding' om de indeling van het nieuwe gemeentehuis aan te passen. Dit schrijft het college in antwoord op vragen van de PvdA. Deze fractie had erop gewezen dat kantoortuinen tot veel gezondheidsklachten leiden.

B en W wijzen erop dat het plan voor het gemeentehuis is vastgesteld door de gemeenteraad. „En het is ook goed afgestemd met de medewerkers en de ondernemingsraad.”

Volgens het college komen er geen hele grote kantoortuinen. Het maximum aantal werkplekken in één ruimte is acht en de grootste groep werkplekken biedt plek aan vier tot zes ambtenaren.

Grote keuze

Er komen in het gemeentehuis veel verschillende werkplekken: „Die worden onderling goed afgescheiden. Ook is er een grote mate van spreiding in het pand van reuring naar rust. De werknemer heeft hierin een grote keuze.”

De kritiek op kantoortuinen heeft volgens B en W vooral betrekking op bedrijven waar werknemers op een kleinere oppervlakte worden gepropt: „Dit is in Dronten niet aan de orde. De beschikbare ruimte blijft gelijk en er zijn voldoende werkplekken.”

Verbouwing gemeentehuis