DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

B en W Dronten stellen besluit over 23 woningen met studenten en Polen uit

Redactie: M.H.

DRONTEN - B en W van Dronten hebben vanmorgen nog geen besluit genomen over 23 aanvragen voor het huisvesten van studenten en arbeidsmigranten in woningen. De procedures rond deze 23 aanvragen hangen samen een fout in de bestemmingsplannen.

Vorige maand kwam aan het licht dat de gemeente Dronten in bestemmingsplannen niet precies heeft omschreven wat het begrip ‘wonen’ inhoudt. Hierdoor mochten volgens de commissie Bezwaarschriften vergunningen voor studentenhuizen en ‘Polenhotels’ in woningen niet geweigerd worden.

Fout is hersteld

B en W hebben deze fout op 6 juli hersteld. Er liepen toen echter al aanvragen voor 20 woningen en vlak voor die datum werden er nog 3 extra aanvragen ingediend. Het is nog niet duidelijk of al deze 23 aanvragen goedgekeurd moeten worden.

Volgens een woordvoerster van de gemeente is het te kort door de bocht om te stellen dat alle 23 verzoeken worden gehonoreerd: ,,Het is een complexe materie en het gros van de bestuurders komt net terug van vakantie. Daarom is het vanochtend aangehouden: ze willen de dossiers eerst nog goed bestuderen.”

Eerst betrokkenen informeren

De gemeente kondigt aan dat het nog wel even duurt voordat een beslissing over de 23 aanvragen in de openbaarheid komt: ,,Want we willen ook de betrokkenen informeren.”

Het aantal van 23 aanvragen kwam gisteren naar buiten tijdens een gesprek van burgemeester Aat de Jonge met de omwonenden van een studentenhuis aan de Florijn. Zij zeggen al veertien jaar hinder te ondervinden van het onderverhuren van een woning.

Fractievoorzitter Paul Vermast (GroenLinks) toont zich via Twitter verrast over het aantal: ,,Ik vind 20 vergunningen iets anders dan 'enkele' waar de wethouder het in de commissie over had."

Video wethouder Verlaan

  • In bijgaand interview van 7 juli legt wethouder Nico Verlaan uit wat er mis is gegaan.