DeDrontenaar.nl

Maandag, 21 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asbest aangetroffen in gemeentehuis Dronten: „Gedoe om niets”

Asbest aangetroffen in gemeentehuis Dronten: „Gedoe om niets”
Gemeentehuis Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast reageert sceptisch op de berichtgeving van de gemeente Dronten dat er asbest is aangetroffen in het gemeentehuis. „Joh!? In een gebouw dat is opgeleverd in 1982 en nooit (grondig) gerenoveerd?! Dat méén je niet”, schrijft hij op Facebook.

De gemeente berichtte gisteren op haar website dat er op meerdere plekken in het gemeentehuis asbest is aangetroffen. „Ik zou me pas zorgen maken als er géén asbest was gevonden”, aldus Vermast, „Gedoe om niets en kan met de komende renovatie mooi opgeruimd worden. Over tot de orde van de dag!”

Renovatie gemeentehuis

De asbest werd aangetroffen toen er voor de renovatie van het gemeentehuis een inventarisatie werd gemaakt door een ingenieursbureau. Na een eerste bericht gisteren schrijft de gemeente vandaag dat er nergens in de openbare ruimtes hoeveelheden asbestvezels zijn aangetroffen die boven de norm zijn: „Hieruit concluderen we dat de asbestverontreiniging zich hier beperkt tot de afgesloten schachten.”

In de technische ruimte is een hoeveelheid asbestvezels boven de norm aangetroffen. „Deze verontreiniging wordt meegenomen met de toch al geplande asbestsanering in deze ruimte”, aldus de gemeente.