DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Angst dat Dronten ‘ondergeschoven kindje’ wordt bij garantiebanen

Angst dat Dronten ‘ondergeschoven kindje’ wordt bij garantiebanen
Jan Klopman (CDA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De fracties van CDA en PvdA zijn bang dat Dronten het ‘ondergeschoven kindje’ wordt bij de verdeling van garantiebanen op het nieuwe Vliegveld Lelystad. Volgens wethouder Dirk Minne Vis loopt het niet zo’n vaart.

Het was Suzanne Stoop (PvdA) die de term ‘ondergeschoven kindje’ gebruikte bij de discussie over banen voor mensen met een beperking op het vliegveld. Jan Klopman (CDA) wees erop dat de directeur van het vliegveld heeft gezegd dat hij een contract heeft met het Werkbedrijf Lelystad en dus niet met het Regionaal Werkbedrijf Flevoland.

Gezamenlijk doel

Wethouder Dirk Minne Vis wees erop dat de gezamenlijke Flevolandse gemeenten als doel hebben gesteld eind dit jaar 400 garantiebanen te hebben gerealiseerd. Volgens de wethouder is afgesproken dat grote projecten als de Floriade, de Flevokust en Vliegveld Lelystad bovengemeentelijk worden aangepakt: ,,Dus niet alleen Lelystad, maar ook de andere gemeenten.’’

Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) wilde weten hoeveel garantiebanen er inmiddels zijn gerealiseerd. Eind november waren dat er in de gemeente Dronten 6, maar een actuele tussenstand kon de wethouder uit de losse pols niet geven.