DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 25 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ambtenaren Dronten moeten eigen bureau inleveren, wethouders houden vaste werkplek

Ambtenaren Dronten moeten eigen bureau inleveren, wethouders houden vaste werkplek
Rabobank Meerpaalplein
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ambtenaren van de gemeente Dronten hebben vanaf volgende maand geen eigen bureau en geen eigen computer meer. Burgemeester en wethouders houden wel een vaste werkplek, in ieder geval voorlopig.

Het grootste deel van de gemeente-ambtenaren verhuist straks naar het noodgebouw bij het Almere College en de moskee. Daar wordt meteen overgeschakeld op een ander ‘werkplekkenconcept’. Ze kunnen dan vanaf verschillende bureau’s inloggen op hun eigen computeromgeving. „Medewerkers worden flexibeler”, legt wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) uit.

Rabobank

Een klein deel van de ambtenaren en het college van B en W verhuizen tijdens de verbouwing van het gemeentehuis naar de voormalige Rabobank aan De Rede. Krijgen de wethouders daar wel een vaste werkplek? „Daar zijn de meningen over verdeeld”, zegt wethouder Irene Korting (VVD). „Maar het antwoord is ja”, vult haar collega Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) aan.

Volgens Van Bergen is nog niet duidelijk of B en W uiteindelijk in het vernieuwde gemeentehuis wel een vaste werkplek krijgen: „Dat moet nog uitgekristalliseerd worden. Maar de tijdelijke locatie leent zich minder om van kamers te wisselen.”

Verbouwing gemeentehuis