DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Aantal parkeerplaatsen neemt iets toe bij plannen voor De Zuid en Walvisstraat

Aantal parkeerplaatsen neemt iets toe bij plannen voor De Zuid en Walvisstraat
Parkeerplaatsen van 2 meter breed bij winkelcentrum Suydersee.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten presenteerde maandag haar plannen voor de Walvisstraat, De Rede en het centrumgedeelte van De Zuid. In die plannen neemt het aantal parkeerplaatsen iets toe: van 114 naar 118.

Landschapsarchitect Annemiek van Koldenhoven van bureau BDP Khandekar vertelde dat het aantal parkeerplaatsen aan de Walvisstraat in de huidige planning stijgt van 59 naar 61.

Nieuwe parkeerplaatsen

Nieuw in de tekeningen zijn de parkeerplaatsen bij de Open Hof, op de plaats waar nu nog De Zuid ligt. Daar zijn 16 parkeerplaatsen gesitueerd. De parkeerplaats achter de Rabobank en de Scapino (plaats voor 30 auto’s) blijft gelijk.

De bewoners van De Zuid raken de parkeerplaatsen recht voor hun deur kwijt. De landschapsarchitect kondigde aan dat er gekeken wordt of er achter de woningen nieuwe parkeerplaatsen kunnen worden toegevoegd.

Parkeerplaatsen te smal

Eén van de aanwezigen bij de inspraakmiddag wees erop dat er momenteel aan de noordkant van de Walvisstraat hele brede parkeerplaatsen zijn. Hij vroeg of er ook in de nieuwe situatie rekening wordt gehouden met het feit dat veel auto’s tegenwoordig breder zijn dan een Suzuki Alto.

Mevrouw Van Koldenhoven antwoordde dat aan de Walvisstraat de landelijke standaard voor de breedte van een parkeerplaats wordt gehanteerd: 2 meter. Dit is dezelfde breedte die de gemeente overal rond het winkelcentrum Suydersee heeft toegepast.