DeDrontenaar.nl

Maandag, 13 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Aantal afvaldumpingen in gemeente Dronten stijgt explosief: „Naar zeven per week”

Aantal afvaldumpingen in gemeente Dronten stijgt explosief: „Naar zeven per week”
Milieustraat aan De Reest
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten constateert dat het aantal dumpingen van afval sinds maart sterk is gestegen: „Van één à twee per week naar zeven per week.”

De gemeente roept inwoners op om mee te helpen bij het bestrijden van het illegaal dumpen van vuilnis: „Zie je een afvaldumping? Meld dit dan aan de gemeente. Dit kan ook ’s avonds en in het weekend.”

Inwoners worden erop gewezen dat ze afval, dat niet in de containers past of hoort, naar de milieustraat kunnen brengen: „De toestroom en wachttijden bij de milieustraat zijn verbeterd en weer te overzien.”

in de loop der tijd tal van meldingen gedaan, maar daar ben ik nu mee gestopt
JJWago | dinsdag 16 juni 2020 11:32
Hoofdreden is het nieuwe 100 kg beleid, dat de te verwachten dumpingen simpelweg in de hand werkt en bovendien nogal in contrast staat met omliggende gemeenten. Daarnaast de constatering dat de ondergrondse containers regelmatig te smerig zijn om aan de raken!!! Het is eigenlijk te bizar voor woorden dat er bij aanschaf niet is gekozen voor een handsfree systeem. Tenslotte hebben we ook te maken met een zeer bedenkelijke mentaliteitsontwikkeling van met name jongeren. Met regelmaat zie ik scholieren/studenten en ook woon/werkverkeer routinematig afval van zich af gooien op straat. Jammerrrrr.
JJWago | dinsdag 16 juni 2020 11:38