DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zon en Zegen treedt op tijdens vijftiende editie Volkskerstzang Dronten

Redactie: M.H.

DRONTEN - De vijftiende editie van de Volkskerstzang Dronten wordt gehouden op zaterdag 17 december. De avond in de grote zaal van De Meerpaal begint om half acht.

,,Dirigent Jaap Kramer heeft de eer om twee van zijn mooie koren te presenteren op deze avond’’, aldus de organisatie. Het christelijk mannenkoor Soli Deo Gloria uit Urk en het gemend koor Zon en Zegen uit Biddinghuizen staan beide op het podium.

Zon en Zegen is het oudste koor van Biddinghuizen en heeft in de loop der jaren twee cd's opgenomen. De leden komen uit Biddinghuizen en wijde omgeving. Het koor zingt voornamelijk ‘vlotte religieuze liederen’ in het Nederlands en in het Engels en verleent medewerking aan kerkdiensten en concerten, meestal in Flevoland en soms daarbuiten.

Lokale talenten

Naast de koren is er ook ruimte voor Drontense talenten. Zo is er een ensemble van De Meerpaal Academie onder leiding van Wim van Lenthe. Ook de blazers Eddy Schraa en Adriaan Geschiere verlenen hun medewerking.

De leerlingen van pianoschool van Liesbeth Seppenwoolde uit Swifterbant en de violist Jelte van Putten (video) verzorgen een gezamenlijk optreden. Burgemeester Aat de Jonge draagt het kerstevangelie voor.

Aanvang: zaterdag 17 december 2016 19:30