DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zomerfestival Travelling in Baroque eindigt weer in Dronten

Zomerfestival Travelling in Baroque eindigt weer in Dronten
Apollo Ensemble
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het zomerfestival Travelling in Baroque eindigt in augustus weer in Dronten. Op diverse locaties in Flevoland spelen diverse internationale topensembles, waaronder het Apollo Ensemble.

Het programma start op donderdagavond 11 augustus in Almere, reist dan gedurende de volgende dagen door naar Lelystad, Emmeloord, Tollebeek, Espel, Urk, Zeewolde en eindigt op zondagavond 14 augustus in Dronten. ,,Met maar liefst tien verschillende concerten, film en de verjaardagsmaaltijd van Schönberg staat er weer een topfestival geprogrammeerd’’, meldt de organisatie.

,,Het is plezierig bij de organisatie betrokken te zijn en ik verheug ik me er elk jaar weer op zoveel professionaliteit en diversiteit door uitsluitend topmusici te beleven’’, aldus voorzitter Jan Kreuter.

Wenen

In het programma van dit jaar leiden de muzikale wegen naar Wenen, wereldberoemd als muziek- en cultuurstad. Aan het eind van de 18de en het begin van de 19de eeuw was Wenen de thuisbasis van de componisten Haydn, Mozart en Beethoven. ,,Reden genoeg om de focus daarop te leggen tijdens de muzikale reis door Flevoland’’, vertelt artistiek leider en programmeur David Rabinovich.

Op 27 en 28 mei zijn er kick-off concerten in Emmeloord en Amsterdam.

Informatie: www.travellinginbaroque.com.