Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Wethouder looft variatie en diepgang van stadsdichter Martijn Nijdeken

Wethouder looft variatie en diepgang van stadsdichter Martijn Nijdeken
De oude en de nieuwe stadsdichter luisteren naar wethouder Ton van Amerongen.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Martijn Nijdeken (41) uit Swifterbant is sinds gisteren stadsdichter van de gemeente Dronten. Tijdens de dichters- en streekmarkt op het Havenplein ontving hij uit handen van wethouder Ton van Amerongen een oorkonde. Daarmee was de benoeming officieel.

Nijdeken is de vijfde stadsdichter van Dronten. Hij is voorgedragen door zijn voorgangers en het college van B en W heeft die voordracht overgenomen.

,,Wij hebben hoge verwachtingen’’, zei de wethouder van cultuur, ,,Ik ben ervan overtuigd dat je die verwachtingen gaat waarmaken. Daarom heeft het college besloten jou te benoemen als stadsdichter. Ik wens je veel succes.’’

Sporen verdiend

De voordracht kwam voor het college niet als een verrassing: ,,Want je hebt je sporen als stadsdichter al verdiend bij de gemeente Lelystad.’’ Martijn Nijdeken heeft korte tijd in de provinciehoofdstad gewoond. ,,Heel bijzonder dat je als Swifterbanter stadsdichter bent geweest in Lelystad… Nog mooier dat je bereid bent om stadsdichter te worden van de gemeente Dronten’’, vond Van Amerongen.

Over het werk van de nieuwe stadsdichter zei de wethouder: ,,Ik ben getroffen door de variatie en diepgang van jouw gedichten. Ik vind ze heel mooi, al heb ik soms even tijd nodig om na te denken wat je er nou precies bedoelt. Maar dat is misschien wel precies de essentie van zo’n gedicht.’’

Vooral zo doorgaan

Petra Buis was het met de wethouder eens. ,,Je ráákt mij met je woorden, met je gedichten. Ik vind het zó prachtig'', zei de oud-stadsdichter nadat ze Nijdeken had gefeliciteerd, ,,Ik ben heel erg blij dat jij mijn opvolger bent. En ik wil je meegeven: doorgaan, vooral zo doorgaan.''Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo