DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Voormalig huisarts Ger Ettes uit Dronten schrijft zijn vierde boek ‘Schuld zonder Boete’

Voormalig huisarts Ger Ettes uit Dronten schrijft zijn vierde boek ‘Schuld zonder Boete’
Ger Ettes
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ger Ettes (1946) uit Dronten is gepensioneerd huisarts. De afgelopen week is bij uitgeverij Boekscout uit Soest zijn vierde boek gepubliceerd: ‘Schuld zonder Boete - De dokter en het meisje’.

In 2008 verscheen van Ger Ettes onder het pseudoniem Roy van Delden ‘Gifmenger tegen wil en dank’, waarin hij verhaalt over de meest problematische gevallen waarin hij euthanasie moest toepassen.

Vervolgens publiceerde hij ‘De dokter en het dikke meisje’, een fictieve roman over een zeer moeilijke relatie tussen een huisarts en een verstandelijk beperkte patiënte. En daarna ‘Het broertje van Assepoester’, hoe een zielig, onschuldig jongetje door een dubieus wetenschappelijk experiment verandert in een wraakzuchtig monstertje.

Er niet klaar voor

Over zijn nieuwste boek schrijft de uitgever: „Nee, klaar was Gerrit er zeker niet voor. Tenminste, dat vond hij zelf, ook al studeerde hij vandaag af en mocht er vanaf nu ‘arts’ achter zijn naam gezet worden. Maar wat moest hij daar in Godsnaam mee? Plannen had Gerrit niet. Wilde hij eigenlijk wel dat vak in?”

„Maar nog geen twee weken later bleek alles toch weer heel anders te zijn gelopen. Zat hij zomaar, min of meer gedwongen, ergens op de Betuwe in een huisartsenpraktijk weekenddienst te draaien.”

„Op het nippertje had hij in zijn oude stamcafé nog de een of andere schoonheidsspecialiste kunnen versieren en over weten te halen om dat weekend zijn achterwacht te zijn. Maar al bij het eerste telefoontje, nog geen minuut nadat hun dienst was begonnen, was dat gekke meisje aan de lijn, wier strapatsen hun hele weekend zouden gaan domineren…”