DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Zanggroep Akkoord zingt àlles: „Van Benedictus en Ave Maria tot Metallica”

Redactie: M.H.

DRONTEN - Op het Havenplein trad zanggroep Akkoord uit Dronten zondag op tijdens een korenfestival. Volgende week gaat het koor naar een festival in Hengelo waar honderd koren aan meedoen. En op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni staat het koor in De Meerpaal tijdens een voorstelling naar aanleiding van 100 jaar Zuiderzeewet.

Zanggroep Akkoord is voortgekomen uit een rooms-katholiek jongerenkoor. „Op een gegeven moment bereikte iedereen een leeftijd dat je niet meer over ‘jongeren’ kon spreken en toen zijn ze in 1992 opgericht als zanggroep Akkoord”, vertelt bestuurslid Jolanda Koster. Het betekent vorig jaar het 25-jarig bestaan werd gevierd.

Heel breed

Het koor staat onder leiding van dirigent Gerard Poot en het repertoire is heel divers. „Wij zingen àlles”, zegt Jolanda, „Zware stukken, zoals Benedictus en het Ave Maria, maar ook Golden Earring en Metallica, het is heel breed.”

Akkoord werd door café-restaurant Moellies gevraagd om mee te doen aan het mini-festival op het Havenplein. Ze hoefden geen moment na te denken: „We hebben hier vaker gestaan, met de kerst nog. En het is natuurlijk hartstikke leuk om in je eigen dorp te zingen. Hier heb je je eigen fans.”

Niet het hele koor

Jammer was wel dat niet het hele koor aanwezig was. Jolanda Koster: „Normaal hebben wij 8 bassen en 8 tenoren. Daar zijn we heel blij mee, alhoewel er altijd meer mannen bij mogen. Daar hebben we geen probleem mee.”

100 jaar Zuiderzeewet

  • zanggroep Akkoord uit Dronten
  • Divine Dance Center uit Dronten
  • kinderkoor Jong Leven uit Biddinghuizen
  • toneelvereniging Altobi uit Biddinghuizen
  • theatergroep Droog uit Lelystad
  • theatergroep Matrose uit Utrecht